HTML

Mentál Hiéna

Egy újabb blog a magyar őrületről. Egy újabb blog az országban uralkodó mentális káoszról. Egy újabb blog az egészségről. Egy újabb blog a betegségről. Egy új blog ezek összefüggéseiről, következményeiről.

Friss topikok

  • sergiodel vargas: Helló Gyula. Ezer meg egy éve nem láttalak, meg beszéltem Veled. (2014.02.27. 11:01) Ukrajna fájdalma, a világ bántalma
  • Trejo: @Bionic Bastard: Igen, a face-en belefutottam, jó cucc! ;-) (2014.02.12. 08:57) Szlovákia - az EU margójára
  • KeMa: Azért van hangalámondás, mert ezen filmek hangjait egy sávra rögzítik. Nincs külön beszéd, és külö... (2013.08.06. 14:07) Szinkr-OFF
  • Bionic Bastard: @Kratomi: Drága Kranyeszkám! ;) Én ugye, abban a privilegizált helyzetben vagyok, hogy ismerlek... (2010.01.14. 09:16) Kollektív-a-kurvaanyádat
  • Dzsé: Nekem a pártkiárusítás hasonlat tetszett. :) Embertőzsde, pff. Kandallói sonkás szenya? :D Jöhet! (2009.06.09. 11:31) Európai pépszavazás

Linkblog

Európai pépszavazás

2009.06.06. 23:19 :: Bionic Bastard

Nézem ezt a sok kiokosított véznaujjú makit a kis szemüvegeikben, üvöltően megkomponált jelmezeikben s csak ámulok. Na, ez inkább a pattogó tűz és a megérkezés hangulatom miatt lehet. Sikerült elmenekülnöm a zsongódübörgőbongó metropoliszból kis jókais békeszigetemre; kis biznisz a helyi krémmel, s már nyugtom is van estére.

Újszerű világ köszönt ránk. Remélhetőleg. Elkezdem az írás érdemi részét. Már megint a köztévé nyert a szareskedelmi tévékkel szemben a szobaantenna-olimpia bűvős hármasából, ígyhát dől az információ "a europaunió"-ról. Szevasz, Horn Gyuszi! Kissé feltúráztam magam miután egy majd húszperces blokkban néztem sorra a magyar pártkiárusítás minden egyes álságos darabját. Most nem megyek bele üzenetek boncolgtásába, az is érdekes, de nem veszem el más klikkét-kenyerét. Engem a találás most jobban érdekel.

Az az egészben a legszörnyűbb, hogy a mszp tudta a legjobban megfogalmazott érzésvilágot kitaláltatni s megíratni az okos, kommunikációs cég managereivel. Ami önmagában nem nagy kunszt, hiszen, nyilván ők költötték rá a legsúlyosabb pártpénzeket, értsd egy-két, éj leple alatt, mókából maszkosan, a NEMZETI BANKBÓL meglovasított feszes, szövet pénzeszsákot, oldalán óriási dollárjelekkel.

Pardon, csak közben sajtos-sonkás bagettet melegítettem a kandallón...és a finom parázsíz-plusz, hipp-hopp visszahozta a gyermekkort, s már ott is termettem a Kacsamesék (Dákk télsz ú-ú) egyik epizódjában, amikor a dagadt csíkos felsős, börtöntöltelék tolvajbanda magasra húzott térdekkel lopódzik ki a trezortoronyból, reflektorfényben. (Beagle Boys) Nem is értem, honnan a téma-asszociáció... 

Olyan ez az egész, mint mikor a Ford próbálja magát eladni kinetikus design-nal egy olyan piacon, ahol a Honda az új Civic-kel van jelen, csak hogy, divatos marketing példával éljek. Mindenki túllicitál, mindenki a maga módján uszít szavazásra. A sok pózolás, s a sok próbálkozás, ami nem kíván pózernek tűnni, s mégis iszonyúan béna, buta bájolgás, egy értelmes valakinek pont olyan bántó lehet, mint amikor a kora reggeli borotválkozásnál szétlövik az ember bágyadt fejét  golf-tenisz illetve focilabdákkal, hogy ugyan, cserélje már le a régi szart új szarra, mert ugye az idő előrehaladtával minden jobb és jobb lesz. Namármost, ez nem így megy.

A nagy vita, ahol voltak, akiket Duzzogás tanár úr felmentett a jelenléti kötelezettség alól, remekül sikerült. Aki kicsit is járatos a testbeszéd világában, láthatta, hogy a sok elhatárolodó-védekező-hárító tartásban, milyen emberi s párt filozófiák bújnak meg. Nem is értem, miért kell magyarázni, hogy az újkori, politikai ideológiákkal kizsírkrétázott érdekcsoportok, mindenhol a világon, azért kaparnak s nyűszítenek, mert a jó kis, zsíros pozíciójuk forog kockán. Egyszerű példával, ha a tökmindegymilyensszínű homo politicus oda tud furakodni valami dagadó bukszához, meg is fogja tenni. Ha, ne adjisten egy zöld projektbe van lehetősége nyúlni, már hívja is az ügyvéd kollégát, hogy vegyék fel a cég tevékenységi köreibe a bicikliút építést és a rossz minőségű, kínai napkollektor importot. Ha vörösinges, leakaszt egy gázföld-lakatkulcsot a szekrényből vagy elad egy kerületet. Nincsenek a politikai hivatásnak igazán hősies szakemberei többé, hanem sokkal több lett a dörzsölt, kapzsi kis prolihisztor, akik személyes frusztrációikat a politikában való részvétellel bosszulják meg mindenki máson. Nem hiszem, hogy bármelyikük is álmatlanul hánykolódik, (ha igen, akkor sem eleget), hiszen ő csak a legjobbat akarja a családjának, a barátainak stbstbstb. Az ő környezetük elismerően néz rájuk, s köszönik meg a terepjárót, a lovaspolócsapatot és a részvénycsomagokat. Mi is megköszönnénk, így tartja a szokás.

Na, mindegy...kíváncsian várom a Képmutató Európa-bajnokság eredményeit. Pfff!

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mentalhiena.blog.hu/api/trackback/id/tr271168332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Soulguard 2009.06.07. 12:31:43

Teneked okvetlenül pofáznod kell?
Ahelyett,hogy festenél...
Mon Zsül, ne megmondóba legyél,hanem okosmondóba- abból is csak keveset-,és ha már emlegeted csóró Jókait, plíz tanulj tőle írni.
Vagy olvasni:)-amíg olvasol addig sem írsz ennyi cicerói körbaromságot,a körben levő barmokról. Csak energiát adsz az egész politikának azzal,hogy szót ejtesz róla,hiszen mindenki hozzá fog szólni egy két jó szót,és a végére 1000 ember dobálózik a szarral-sajáttal és máséval,és a végén csak arra jössz rá,hogy te kezdtél el beszélni,aztán már nem is csacsog hozzád senki-pedig te okos voltál-sőt, már nem is biztos ,hogy tudják,hogy ki vagy,de a lényeg,hogy nyakig szaros vagy.Ja és még én is leugatlak.:) Na,mon Zsül , kell ez neked?
Szóval,húzzál festeni.
:)szeretés LAchi.
www.lachi.vox.com

U.i.: érzed a reklámot...burkoltan a végére szúrtam.

Soulguard 2009.06.07. 12:33:50

apropó burkoltan :

Fiú -Bébi,akarsz baszni?
Lány -Értem ám a célzást!
:)

Dzsé 2009.06.09. 11:31:38

Nekem a pártkiárusítás hasonlat tetszett. :) Embertőzsde, pff.
Kandallói sonkás szenya? :D Jöhet!
süti beállítások módosítása